U bent hier > Home > Onze oplossingen

Afwijkende consistentie

Mensen die moeite hebben met kauwen en/of slikken, hebben vaak ook wat minder eetlust. Daarom biedt Chef Martin een uniek assortiment heerlijke maaltijden en maaltijdcomponenten met een afwijkende consistentie.

Gepureerd (IDDSI 4 - 5)
De gepureerde componenten zijn heel glad (IDDSI 4) tot iets minder glad (IDDSI 5) van structuur en de porties zijn zodanig gevormd dat ze eruit zien als het product waarvan ze oorspronkelijk zijn gemaakt. Een portie erwten oogt dus ook als een portie erwten. Deze extra appetijtelijke uitstraling bevordert de eetlust. Het brede assortiment omvat 35 gepureerde componenten, waarvan er meerdere passen binnen een gluten- en lactosevrij dieet. Naast de componenten biedt Chef Martin 20 compleet samengestelde maaltijden in gepureerde vorm.

Gemalen (IDDSI 6)
Speciaal voor cliënten waarvan de slikfunctie aan de beterende hand is, hebben we ook een assortiment maaltijden met een wat grovere structuur. De groenten in deze maaltijden zijn fijngesneden tot stukjes van maximaal 15x15 mm, er is normale aardappelpuree of romige risotto gebruikt en de vlees-, vis- en vegetarische componenten zijn grof gemalen. Een deel van deze maaltijden past ook in een natriumbeperkt dieet. Ideaal in het opbouwproces naar een normale consistentie. 

AH thuismaaltijden