ZGT kiest voor maaltijden van Chef Martin

Op 24 november jongstleden legde ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) de warme maaltijdvoorziening officieel in handen van de gespecialiseerde aanbieder Chef Martin. Voortaan worden op de beide ZGT-ziekenhuislocaties maaltijden aangeboden volgens Chef Martins Roomservice à la carte-concept. Tijdens een korte feestelijke bijeenkomst werd hiertoe een overeenkomst ondertekend door Ton Ruikes, lid van de Raad van Bestuur van ZGT, en Arnold Zuidgeest, directeur van Chef Martins moederbedrijf Marfo.

Roomservice à la carte stelt zorginstellingen in staat patiënten een passend à la carte-menu aan te bieden, met veel keuze en flexibiliteit in het moment van serveren. Tijdens de bijeenkomst sprak Inge Beernink, productgroepmanager logistiek van ZGT, haar waardering uit voor de samenwerking met Chef Martin: “We hebben over het hele traject veel ondersteuning en begeleiding gekregen, en dat hebben we als een aangename verrassing ervaren.” De heer Ruikes voegt hieraan toe dat het nieuwe maaltijdconcept goed aansluit bij een kernwaarde van ZGT: “Gastvrijheid is voor ons essentieel, en voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Met dit concept bieden we niet alleen kwaliteit, maar ook keuzevrijheid ten aanzien van wat een patiënt wil eten en op welk moment.”

ZGT is in 1998 ontstaan uit een fusie tussen het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo en het Streekziekenhuis Midden-Twente in Hengelo. Verdeeld over beide locaties werken circa 200 medisch specialisten en 3500 andere medewerkers. Samen leveren zij een breed palet aan ziekenhuiszorg aan zo’n 250.000 patiënten per jaar.