"Dit smaakt geweldig!"

Mevrouw Hennie Huisman, wethouder Culinaire Zaken van Texel, reisde met 25 ouderen uit het Texelse verzorgingshuis Gollards naar het vasteland voor een bijzondere bijeenkomst. Bij het Gemini Ziekenhuis in Den Helder kreeg het gezelschap een proeverij voorgeschoteld van gerechten zoals die door specialist Chef Martin worden bereid voor instellingen in de (gezondheids)zorg.

De wethouder was door Chef Martin uitgenodigd naar aanleiding van een scherpe column die zij deze zomer had geschreven in het magazine Leef-Tijd. In die bijdrage liet mevrouw Huisman zich kritisch uit over de kwaliteit van ziekenhuismaaltijden. “Niet te vreten”, was haar oordeel. De column leidde tot de nodige ophef in de pers en was voor Chef Martin reden een poging te doen de wethouder op andere gedachten te brengen.

Tijdens de bijeenkomst in het Gemini Ziekenhuis − een van de afnemers van Chef Martin − kreeg de Texelse delegatie een gevarieerde proeverij vanuit het bestaande maaltijdenaanbod voorgeschoteld. “Dit smaakt geweldig”, was het unanieme oordeel “een negen!”.  Na afloop erkende ook wethouder Huisman dat ze haar oorspronkelijke oordeel over ziekenhuismaaltijden moest bijstellen: “Het was een zeer overtuigende proeverij. Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van de maaltijden en ook van de bevlogen manier waarop ze vandaag werden gepresenteerd.”