Kruidkoek voor dubbelblinde tests

In wetenschappelijke kringen wordt steeds meer gepleit voor Dubbelblinde Placebo-gecontroleerde Voedselprovocatietests als methode om een allergie voor bepaalde voedingsstoffen veilig en accuraat te testen. Een van de voordelen van deze manier van testen is dat er minder vaak sprake is van vals positieve uitslagen dan bij open tests. 

Pasklaar antwoord
Als pasklaar antwoord op deze ontwikkeling biedt Chef Martin een speciale kruidkoek die kan worden ingezet bij het uitvoeren van dubbelblinde tests. De kruidkoek wordt gemaakt op basis van gevalideerde receptuur, ontwikkeld door B.J. Vlieg-Boerstra et al *. 

Vier varianten
De speciale kruidkoek is er in vier varianten, voor het testen van de volgende allergenen:

• Pinda
• Hazelnoot
• Kippenei
• Cashewnoot 

 
Klik hier voor een uitzending van Zapp Topdoks met een item over onderzoek naar allergieën bij kinderen en de rol die onze kruidkoek daarin speelt (zat. 28/2 13:20 - minuut 00:40 - 04:04).

Klik hier voor meer informatie over onze Kruidkoek voor dubbelblinde tests.
Voor informatie omtrent prijzen, bestellingen etc. neemt u contact op met onze Customer Service op (0320) 293 800 of via customerservice@marfo.com

 

* Vlieg-Boerstra et al. Validation of novel recipes for double-blind, placebo-controlled food challenges in children and adults.Allergy 2011;66:948-954