Secretaris-generaal van VWS bezoekt Reinier

Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op 14 februari een werkbezoek gebracht aan het Reinier de Graaf Gasthuis. De hoogste ambtenaar van het ministerie bezocht verschillende afdelingen om te zien en te horen hoe Reinier de zorg voor patiënten heeft ingericht.

Zo bracht de secretaris-generaal onder andere een bezoek aan de OK, het Moeder en Kindcentrum en de Dialyse afdeling.

Patiëntenmaaltijden
Kwaliteitsfunctionaris Monica Zwinkels en Afdelingsmanager Irene Bos van het Facilitair Bedrijf vertelden over het belang van goede voeding voor patiënten en hoe Reinier de patiëntenmaaltijden verzorgt. Tijdens de lunch was het tijd om Chef Martin’s warme maaltijden te proeven, inclusief de ‘Heerlijckheden van Vermeer’. De aanwezigen waren allemaal zeer onder de indruk van de maaltijden die aan de patiënten worden geserveerd.


Energie spat er van af

Na afloop was Gerritsen onder de indruk van wat hij tijdens zijn werkbezoek aan het Reinier de Graaf Gasthuis heeft gezien: “Ik vind het hartstikke mooi wat Reinier allemaal doet, de energie spat er bij jullie van af. Wat mij betreft mogen jullie veel trotser naar buiten toe treden en nog meer vertellen over wat er binnen het ziekenhuis gebeurt.”