Chef
Martin's

Zorg Cuisine

Concepten

consitentie

AFWIJKENDE CONSISTENTIE

Mensen die moeite hebben met kauwen en/of slikken, hebben vaak ook wat minder eetlust. Daarom biedt Chef Martin een uniek assortiment heerlijke maaltijden en maaltijdcomponenten met een afwijkende consistentie.

Gepureerd (IDDSI 4 – 5) De gepureerde componenten zijn heel glad (IDDSI 4) tot iets minder glad (IDDSI 5) van structuur en de porties zijn zodanig gevormd dat ze eruit zien als het product waarvan ze oorspronkelijk zijn gemaakt. Een portie erwten oogt dus ook als een portie erwten. Deze extra appetijtelijke uitstraling bevordert de eetlust. Het brede assortiment omvat 35 gepureerde componenten, waarvan er meerdere passen binnen een gluten- en lactosevrij dieet. Naast de componenten biedt Chef Martin 20 compleet samengestelde maaltijden in gepureerde vorm. 

Gemalen (IDDSI 6)  Speciaal voor cliënten waarvan de slikfunctie aan de beterende hand is, hebben we ook een assortiment maaltijden met een wat grovere structuur. De groenten in deze maaltijden zijn fijngesneden tot stukjes van maximaal 15×15 mm, er is normale aardappelpuree of romige risotto gebruikt en de vlees-, vis- en vegetarische componenten zijn grof gemalen. Een deel van deze maaltijden past ook in een natriumbeperkt dieet. Ideaal in het opbouwproces naar een normale consistentie.
 

EIWITVERRIJKTE PRODUCTEN

 

Voor veel ouderen en mensen die een behandeling wegens ziekte ondergaan, kan eten een hele opgave zijn. En dat terwijl juist in dit soort situaties gezond en voldoende eten zo belangrijk is om krachtverlies en ongewenst gewichtsverlies te voorkomen. Daarom besteedt Chef Martin veel aandacht aan het ontwikkelen van energie- en eiwitrijke tussendoortjes die op elk moment van de dag kunnen worden ingezet. Aantrekkelijk gepresenteerde tussendoortjes die voor uw medewerkers nauwelijks handling vereisen; veel hapjes kunnen direct worden geserveerd, bij de rest is kort regenereren voldoende. Zo hebben we een selectie van bijvoorbeeld muffins, ijs en soepen.

soep
care-photo2

MAALTIJDCOMPONENTEN

Maakt u gebruik van een maaltijdbuffetwagen, huiskamerconcept of restaurantconcept? Dan biedt Chef Martin u een compleet assortiment van ruim 150 kant en klare maaltijdcomponenten, bereid van zorgvuldig geselecteerde verse ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.  Naast zetmeel-, groente- en eiwitcomponenten is er een brede keuze in eenpansgerechten.

Het assortiment omvat ook meerdere componenten die passen binnen specifieke diëten, zoals licht natriumbeperkt, allergeenvrij en gluten- en lactosevrij. Een groot deel van het assortiment is halal-gecertificeerd. De maaltijdcomponenten worden geleverd in regenereerbare Gastronorm-schalen met elk 5 porties. De schalen zijn geschikt voor alle regenereersystemen en kunnen worden geïntegreerd in diverse front-office-toepassingen.

 

 

MEER WETEN
OVER ONZE
ZORG OPLOSSINGEN?